Terug

Aanvullende info Waka Waka Power

  • 01 / 07 / 2013 0
Aanvullende info Waka Waka Power

Aanvullende tips en info voor de Waka Waka Power:
De eerste lichting Wakawaka Powers is inmiddels in gebruik en de reacties zijn zeer positief en men is zeer enthousiast. Op drie punten willen wij u echter graag extra informatie verschaffen met betrekking tot het gebruik van de Wakawaka Power.

Mei 2013

 

Aanvullende tips en info voor de Waka Waka Power:

De eerste lichting Wakawaka Powers is inmiddels in gebruik en de reacties zijn zeer positief en men is zeer enthousiast. Op drie punten willen wij  u echter graag extra informatie verschaffen met betrekking tot het gebruik van de Wakawaka Power.

Batterij status led's:

Wij hebben enkele malen de vraag gekregen waarom het lijkt dat de batterij niet verder dan twee led's oplaad.

Hieronder het antwoord van de producent:

"De LED´s van de WakaWaka Power zijn als volgt afgestemd: 

LED 1 : 25%

LED 2 : 50%

LED 3 : 75%

LED 4 : 100%

 

Wanneer er 2 LED´s branden, is de capaciteit van de batterij ergens tussen de 50% en de 74%.

Met 3 LED´s aan, tussen de 75% en de 99%! Nu is het zo dat naarmate een batterij verder vol geladen wordt, het steeds meer ´power´ kost om het laatste beetje energie in de batterij te krijgen.  Met name bij lage lichtopbrengsten kan het relatief lang duren voordat de opslag capaciteit over de 75% gaat. Het komt zelden of nooit voor dat de zon (met name in Nederland) dusdanig krachtig is, dat die laatste paar procent er ook ingeperst worden. 

WakaWaka Power doet het uitermate goed op gematigde breedte graden en is veruit de meest efficiente solar charger & light op de markt.

Juist bij lage lichtopbrengsten doet WakaWaka het veel beter dan z´n concurrenten. Dat voorkomt echter nog niet dat de batterij er uiteraard wat langer over doet om te laden via het zonnepaneel."

 

U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat de Wakawaka Power niet voldoende energie heeft als er maar twee lampjes branden. En bij goed weer zult u zien dat ook het derde ledje gaat branden en wellicht zelfs de vierde als het eindelijk een keer zomer wordt!

 

U kunt ook voordat u b.v. een reis maakt,  zorgen dat de Waka Waka Power thuis ( of onderweg ) al volgeladen meegaat.

( via een apart kabeltje – usb > micro usb )

 

Activeren laad functie:

Na het aansluiten van het mobiele apparaat aan de Waka Waka Power ( bv de telefoon ) met de juiste aansluit kabeltjes, dient u 1 maal de knop van de Wakawaka Power in te drukken om het laad proces te starten. Er gaat dan een blauw led lampje branden bij de usb poort.

Drukt u de knop niet in,  dan zal er niet geladen worden, tot u dat wel doet!

 

In de volle zon in de auto.

In de praktijk is gebleken dat het raadzaam is om de Waka Waka Power niet in een plastic zakje in een auto te leggen ( b.v. in de volle zon op een dashboard ) Er worden daar n.l. temperaturen behaald die boven de 60/70 graden uitkomen. Boven de 60 graden laad de waka waka n.l. niet meer, en zult u moeten wachten tot de temperatuur  weer onder de 60 graden zakt.

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »